România te așteaptă!

Editorial
Alina POPA
manager de proiect
Străinătatea a fost, o vreme, un miraj pentru români. Imediat după 1989, plecarea din țară era nu doar o libertate bine meritată și mult așteptată ci și un criteriu de evoluție socială. Deși ideal ar fi ca străinătatea să fi rămas doar o destinație turistică, ea a devenit în ultimele decenii o soluție pentru o viață mai bună. “Plec afară ca să îmi fac un rost” a fost explicația generică a fiecărui român care și-a găsit de muncă în străinătate. Din nefericire, dorul de acasă și, de multe ori, adaptarea dificilă îi face pe românii din străinătate să viseze acum la plaiurile copilăriei, la prietenii dragi de acasă, la rudele care îi așteaptă.
ReConnect Diaspora este o oportunitate oferită românilor de a se întoarce acasă cu speranță și cu încredere.
Unii români din Diaspora au văzut cum se poate trăi din mici afaceri, de familie, sau cum se poate crea un business mare plecând de la o idee bună. Ar vrea să pună în plan experiența căpătată dar nu știu cum să se descurce nici în hățișul legislativ pentru înființarea firmei și poate că nici nu știu să își facă un plan de afaceri corect și realist.
ReConnect Diaspora este proiectul care își propune să asigure formarea celor doritori prin cursuri de antreprenoriat. Și pentru că nu vrem ca distanța să fie un impediment, vom organiza cursurile online, pentru 250 de persoane selectate în grupul țintă.
Toți cei care fac acest curs vor primi diplomă de competențe antreprenoriale și vor avea șansa să intre în concurs cu planurile de afaceri pentru obținerea unei finanțări de pînă la 40.000 de euro pentru punerea în practică a ideii lor.